Skip til hoved indholdet

Velkommen til Påfuglen

Påfuglen er en integreret daginstitution, der er en del af områdegruppen Børnehusene Nivå, i Fredensborg Kommune.
Vi har 2 integrerede stuer, 4 vuggegrupper samt to før-skolegrupper.

I Påfuglen har vi god plads til børnene – både fysisk og mentalt. Institutionen er af historiske årsager delt op i 2 huse. Men i 2011 indviede vi vores glasoverbygning som gør at vores huse hænger sammen.
I Hus B har vi fire vuggegrupper: Rød, Blå, Gul og Lilla stue.
I Hus A har vi 2 integrerede stuer: Grøn og Violet stue (2-4 år) samt en storstue - Turkis stue (4-6 år)

Hvert hus rummer ligeledes basisstuer og et stort aktivitetsrum. Vi har en stor legeplads med mange udfoldelsesmuligheder for børnene.
I hus A har vi et produktionskøkken, hvor vores køkkendamer Charlotte og Janni tilbereder mad til alle børnene.

I Påfuglen lægger vi stor vægt på samarbejdet med forældrene og har derfor forældre arrangerede eftermiddage 4-5 gange om året.
Vi lægger vægt på børnenes trivsel og kompetencer og planlægger aktiviteter, der passer til børnenes alder og udvikling.
I Påfuglen arbejder vi med inklusion. Vi lærer børnene at være sociale og ansvarsbevidste overfor sig selv og andre. Børnene lærer at være med til at løse egne konflikter, så de er rigtig godt rustet til deres videre forløb i skolen.

Velkommen til Påfuglen
 


Påfuglen er en integreret daginstitution, der er en del af områdeinstutionen Børnehusene Nivå, i Fredensborg Kommune.

Vi har fire vuggestuegrupper, to børnehavegrupper og en storgruppe for de kommende skolebørn. I Påfuglen har vi god plads til børnene – både fysisk og mentalt. Institutionen er af historiske årsager delt op i 2 huse. Men i 2011 indviede vi vores glasoverbygning som gør at vores huse hænger sammen.

Hvert hus rummer basisstuer og et stort aktivitetsrum. Vi har en stor legeplads med mange udfoldelsesmuligheder for børnene. I Påfuglen lægger vi stor vægt på samarbejdet med forældrene og I er altid velkomne til at få en samtale med personalet omkring jeres barns trivsel.

Vi holder årlige forældremøder i vuggestuen, børnehaven og storgruppen. I august/ september måned holder vi en sommerfest for alle og i december måned holder vi Lucia, hvor de kommende skolebørn går Lucia, efterfølgende danser vi om juletræet og får besøg af julemanden.  Vi lægger vægt på børnenes trivsel og kompetencer og planlægger aktiviteter, der passer til børnenes alder og udvikling.

I Påfuglen arbejder vi med inklusion. Vi lærer børnene at være sociale og ansvarsbevidste overfor sig selv og andre. Børnene lærer at være med til at løse egne konflikter, så de er rigtig godt rustet til deres videre forløb i skolen.

I Påfuglen har vi stort fokus på sprog. Alle ansatte har fået efteruddannelse i ”Klog med sprog” af lektor Trine Kjær Krog, daglig leder i Sprogin. Vi har en sprogpædagog, Camilla, ansat.

Ligesom de øvrige huse i Børnehusene Nivå har vi også madordning, og har derfor også en madmor der tilbereder dejlige måltider til børnene. Børnene får serveret formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Mellem kl. 07:00-07:50 er det muligt, at få lidt morgenmad, for børn der bliver afleveret i dette tidsrum.

ny